Toimitustietoa ja -ehdot

Lisätiedot ja tilaus sähköpostilla

Tutustu malleihin rauhassa verkkosivuillamme ja käy tarkentava sähköposti- tai puhelinkeskustelu kanssamme.

Sähköposti: info(at)finnpeak.fi
Puhelin: 050 444 1048

Olemme palveleva verkkokauppa, jossa teitä autetaan henkilökohtaisesti. Voimme sopia sähköpostissa tai puhelimessa tarkemmin toimitussisällöstä, kuljetuksesta ja mahdollisesta asennustyöstä.

Tilaaminen tapahtuu sähköpostilla, puhelimella tai täyttämällä verkkosivuilla oleva tilauslomake. Tämän jälkeen tilaus vielä vahvistetaan ennakkolaskulla, joka on samalla tilausvahvistus. Erillinen toimitussopimus voidaan laatia tarvittaessa.

Toimitusaika on yleensä noin 3 – 4 viikkoa, toki vaihtelee tuotteittain. Joissakin tuotteissa, kuten mittatilaustyöt, valmistusaika voi olla pidempi, samoin piirustuksiin kuluva aika pidentää toimitusta..

Finnpeak Hirsituote Oy, toimitusehdot voimassa 21.2.2019 alkaen, päivitetty viimeksi 26.1.2021:

Finnpeak Verkkosivut / Verkkokauppa
Finnpeak Hirsituote Oy:n verkkosivut (www.finnpeak.fi) myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille, julkisyhteisöille ja yrityksille Suomessa ja Euroopassa. Tilauksen syntyessä kauppasopimus syntyy Finnpeak Hirsituote Oy:n ja kuluttajan välille ilman erillistä toimitussopimuksen laatimista. Toimitussopimus voidaan laatia näin erikseen sovittaessa.

Verkkosivuilla olevat Finnpeak-tuotteiden hinnat sisältävät 24 %:n arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Tehdyt tarjoukset ovat voimassa 30 päivää.

Tilaus- ja maksuvahvistus
Onnistuneen tilauksen jälkeen sähköpostiisi lähetetään ennakkolasku, joka on samalla tilauksen vahvistus. Lasku voi tulla myös haluttaessa verkkolaskuna. Laskutamme ennakkoon 10% toimituksen hinnasta (30% valmisrakennuksen ollessa kyseessä). Seuraavat maksuerät kun rakennus menee tuotantoon ja loput sitten kun tuotetoimitus on perillä. Ennakko-, tuotato- ja loppulaskusta saat kustakin oman laskun. Maksamalla ennakkomaksun asiakas sitoutuu noudattamaan näitä voimassa olevia toimitusehtoja.

Maksaminen
Voit maksaa Finnpeakin tuotteen omassa pankissasi. Lähetämme laskun sinulle sähköpostilla. Voit maksaa sen rauhassa ja turvallisesti suoraan pankkiin tai sitten oman nettipankin kautta. Verkkolasku on myös mahdollinen.

Rahtikulut ja toimitus
Tilauksen kuljetuskulut lasketaan aina erikseen, ellei kysymyksessä ole erikseen mainittu kampanjatuote, jonka hintaan kuuluu myös rahtikulut. Tarkat rahtikulutiedot saat selville ennakkoon kysymällä sähköpostilla: info(at)finnpeak.fi.

Käytämme monissa kuljetuksissa pitkää nosturikuorma-autoa ja tämän takia toimitusosoitteeseen on oltava kunnon tieyhteys ja kääntöpaikka. Asiakas vastaa siitä, että hänen tontille tai tilatun tuotteen toimituspaikalle on riittävän kestävä ja leveä tieyhteys sekä riittävän kokoinen kääntöpaikka autolle. Mikäli iso nosturikuorma-auto ei pääse sovittuun osoitteeseen saakka, jätetään tuote asiakkaan osoittamaan toiseen paikkaan. Tällöin tuotteen kuljetuksen loppumatka jää asiakkaan omalle vastuulle ja loppurahdin kustannuksista vastaa asiakas itse.

Toimitusaika
Toimitusajat Suomeen ovat määränpäästä, toimitustavasta ja tuotteesta riippuen yleensä noin 3 – 5 viikkoa tuotteesta riippuen, joissakin tuotteissa 1 – 3 kk. Toimitusajoissa on vaihtelua siksi, että suurin osa tuotteista valmistetaan vasta tilauksesta. Tarkemmat tuotekohtaiset toimitusaika-arviot saat sähköposti-kyselyllä. Piharakennustuotteissa ruuhkaisin aika ajoittuu yleensä huhti-elokuun välille, joten kannattaa tehdä tilaus ajoissa. Rakennukset valmistetaan tilausjärjestyksessä.

Emme vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä, tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista, emmekä alihankintayritysten toimitusviiveistä johtuvista viivästymisistä.  Tällaisia ylivoimaisen esteen syynä voi olla esim. puutavaran saanti, muiden materiaalien saanti, tehtaan konevauriot, henkilökunnan sairaustapaus tai Covid-19 epidemia/pandemia.  Merkittävästi poikkeavista toimitusajoista tiedotetaan asiakkaalle ennakkoon.

Finnpeak Hirsituote Oy ei vastaa mistään välittömistä tai välillisistä taloudellisista vahingoista, joita mahdollinen tuotteen toimituksen viivästyminen saattaa asiakkaalle aiheuttaa.

Ongelmatilanteet
Mikäli tuote on kadonnut, tai vioittunut kuljetuksen aikana, tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa tuotteen saapumisesta sähköpostiin: info(at)finnpeak.fi. Jos paketti on vioittunut kuljetuksessa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio Finnpeakille sähköpostiin: info(at)finnpeak.fi. Reklamaatioon on syytä kuvauksen lisäksi liittää mukaan valokuva tai -kuvia tavaran viallisesta tai puutteellisesta kohdasta.

Haluamme, että asiakas on tyytyväinen ostamaansa tuotteeseen ja voi suositella sitä myös tuttaville. Olemme kasvollinen yritys, joten ongelmatilanteissa meidän kanssa on helppoa asioida. Vastaamme tuotteiden mahdollisista puutteista tai virheistä Suomen lakien mukaisesti. Mahdolliset erimielisyydet osapuolten välillä pyritään aina ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla.

Tuotteet on pääsääntöisesti säänkestävään toimituspakettiin, joka on peitetty muovilla, mutta kuljetuksessa muoviin saattaa tulla reikiä. Sen takia asiakkaan on syytä suojata paketit lisämuovilla tai pressulla, mikäli on tarkoitus säilyttää rakennustarvikepakettia pidempään ulkona. Paketin alle on myös syytä laittaa tarvittaessa lankkuja tai muuta puutavaraa niin, että paketti ei kosketa maata, ja se on mahdollisimman suorassa puutavaran vääntymisen estämiseksi.

Inhimilliset virheet
Mikäli verkkosivuille www.finnpeak.fi on päätynyt inhimillisestä tai teknisestä virheestä johtuen väärää tietoa, on Finnpeak Hirsituote Oy:llä oikeus korjata syntynyt virhe. Mikäli virheellisen tiedon perusteella on syntynyt kauppa, on sekä kuluttajalla että Finnpeak Hirsituote Oy:llä oikeus irtisanoa kauppa ilman erillisiä kustannuksia. Virheestä on kuitenkin ilmoitettava toiselle osapuolelle viipymättä virheen huomaamisen jälkeen.

Tilauksen peruminen
Jos  kuluttaja  peruuttaa tilauksen ennen tavaran luovutusta tai keskeyttää palvelun kesken sopimuskauden, peruminen on kuluttajasuojalain mukaan sopimusrikkomus, minkä vuoksi myyjällä on oikeus vahingonkorvaukseen. Vahingonkorvauksena Finnpeakillä on oikeus pitää asiakkaalta laskutettu ennakkomaksu korvauksena peruutuksesta.

Vaihto- ja palautusehdot (toimitettu tuote)
Finnpeakin asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus vaihtaa tai palauttaa tilattu tuote tai osa siitä 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee vain alkuperäispakkauksessa olevia käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautustilanteissa ostaja vastaa lähetyksen rahtikustannuksista. Vaihto- tai palautuspäätös on viipymättä lähetettävä Finnpeak Hirsituote Oy:n sähköpostiin: info(at)finnpeak.fi, ja sovittava tuotteen palautuksen rahti.

Tilauksen peruutusoikeus ei koske asiakkaan toivomusten mukaisesti valmistettuja mittatilaustuotteita, eikä poikkeavia vaki- ja tehdasmalleja, joihin on asiakkaan pyynnöstä tehty muutoksia.

Jos asiakas peruuttaa kaupan, tavara on palautettava viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Asiakkaan vastuulla on tarvittaessa näyttää toteen, että tavara on palautettu määräajassa. Asiakkaan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset.

Noudatamme kuluttajaviraston verkkokaupan ohjeita ja kunnioitamme asiakkaan yksityisyyttä tietosuojalakia noudattaen. Tietoja ei luovuteta suoramarkkinointiin. Muilta osin kuin mitä tässä yllä on sanottu, noudatamme Hirsiteollisuus ry:n laatimia yleisiä sopimusehtoja.