Rakennustietoa

Finnpeak-piharakennus on helppo pystyttää

Malliemme toimitussisältö on monipuolinen. Toimitamme asiakkaalle aina kattavan puuosatoimituksen.

Kaikki hirret ovat valmiiksi mittaan sahattuja ja työstettyjä. Säältä suojatussa tuotepaketissa on mukana kaikki hirret, puuosat, ovet ja ikkunat sekä seinäkohtaiset asennusohjeet ja -kuvat. Yleisesti rakennukset ovat helppoja pystyttää. Toimituspaketin mukana tulevat ohjeet perustuksen tekemiseen sekä itse rakentamiseen. Ohjeet saat sähköpostilla tutustuttavaksi jo ennen toimituspakaetin saapumista hyvissä ajoin.

Kevythirsimökkien kokoaminen on mukavaa ja siinä näkee työnsä tuloksen nopeasti. Myös elementtivalmisteiset lautarakennukset syntyvät vauhdilla ja helposti. Finnpeak Hirsituote Oy:n Facebook-sivuilla (www.facebook.com/finnpeak) on kuvasarjoja mökkien ja varastojen rakentamisesta.

Rakentaminen sujuu ohjeiden kanssa

Toimituspakettiin kuuluvat kaikki puuosat sekä monet niiden tykötarpeet. Käytännössä asiakkaan itse tarvitsee hankkia perustustarpeet (esim. kevytbetoniharkot tai -pilarit tai betonilaatat) ja vesikatemateriaali (esim. palahuopa, peltikate tai bitumikatelevy). Joissakin tuotepaketeissa on mukana myös musta palahuopa räystäspelteineen, joko toimitussisältönä tai lisävarusteena.

Valmiit ovi ja ikkunaelementit nostetaan paikoilleen kun hirsikerrokset on saatu alkuun.

HUOM: Rakennustarvike-paketteihin pääsääntöisesti kuuluu myös kaikki lattian lankut ja laudat, samoin kattolaudat! Ne on sahattu määrämittaan tai tulevat tarviketoimituksena neliöiden mukaan.

Piharakennusten lupa-asiat kannattaa selvittää ennakkoon oman kunnan rakennusvalvonnasta. Monesti alle kymmenen neliön kokoiset piharakennukset voidaan tehdä kätevästi ns. ilmoitusmenettelyllä. Se on kevennetty versio rakennusluvasta. Jos lupahakemus tarvitaan,  lähetämme käyttöösi tarvittavat lupakuvat tai tehdasmallien mittapiirrokset ennakkomaksun suorituksen jälkeen.

Piharakennuksen perustus kannattaa tehdä huolella. Oleellista on tehdä suora ja tukeva perustus esimerkiksi kevytbetoniharkoilla. Finnpeak -pihatuotteet on tehty pääasiassa aidosta pohjoisen havupuusta, jota ei ole pintakäsitelty. Ne kannattaa maalata tai käsitellä puunsuoja-aineella omien mielivärien mukaan. Hyvät maalausvinkit löydät esim. osoitteesta: www.tikkurila.fi

Finnpeak salvos

Tässä kuvassa on periaatekuvassa kevythirsimökkien salvos eli nurkkaliitos, joka takaa kestävän rakenteen. Tämä on ns. Finnpeak tuulinurkka eli molemmin puolin on ylimääräinen pykälä tiivistämässä hirsiliitosta. Tämän lisäksi useimpien mallien hirsinurkkiin tulee vakiona mukana tukevat rautaiset kierretangot.

Rakentamisapua

Asentamiseen tarjoamme mahdollisuuksien mukaan apua tehtaan tiimeistä tai verkostostamme lisähintaan. Tai tarvittaessa voimme antaa vinkkejä timpureista ja muista rakennusalan osaajista, jotka tunnemme.

Kuljetuksiin liittyvää tietoja ja vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.