Rakennustietoa

Finnpeak-piharakennus on helppo pystyttää

Malliemme toimitussisältö on monipuolinen. Toimitamme asiakkaalle aina hyvin kattavan puuosatoimituksen.

Kaikki hirret ovat valmiiksi mittaan sahattuja ja työstettyjä. Säältä suojatussa tuotepaketissa on mukana kaikki hirret, puuosat, ovet ja ikkunat sekä seinäkohtaiset asennusohjeet ja -kuvat. Yleisesti rakennukset ovat helppoja pystyttää. Kaupan mukana tulee ohjeet perustuksen tekemiseen sekä itse rakentamiseen.

Kevythirsimökkien kokoaminen on mukavaa ja siinä näkee työnsä tuloksen nopeasti. Myös elementtivalmisteiset lautarakennukset syntyvät vauhdilla. Finnpeak Hirsituote Oy:n Facebook-sivuilla (www.facebook.com/finnpeak) on kuvasarjoja mökkien ja varastojen rakentamisesta.

Rakentaminen sujuu ohjeiden kanssa

Toimituspakettiin kuuluvat kaikki puuosat sekä monet niiden tykötarpeet. Käytännössä teidän itse tarvitsee hankkia perustustarpeet (esim. kevytbetoniharkot tai -pilarit tai betonilaatat) ja vesikatemateriaali (esim. palahuopa, peltikate tai bitumikatelevy). Joissakin tuotepaketeissa on mukana myös musta palahuopa räystäspelteineen.

HUOM: Rakennustarvike-paketteihin pääsääntöisesti kuuluu myös kaikki lattian lankut ja laudat!

Piharakennusten lupa-asiat kannattaa selvittää ennakkoon oman kunnan rakennusvalvonnasta. Monesti alle kymmenen neliön kokoiset piharakennukset voidaan tehdä kätevästi ns. ilmoitusmenettelyllä. Se on kevennetty versio rakennusluvasta. Jos lupahakemus tarvitaan,  lähetämme käyttöösi tarvittavat lupakuvat tai tehdasmallien mittapiirrokset ennakkomaksun suorituksen jälkeen.

Piharakennuksen perustus kannattaa tehdä huolella. Oleellista on tehdä suora ja tukeva perustus esimerkiksi kevytbetoniharkoilla. Finnpeak -pihatuotteet on tehty pääasiassa aidosta pohjoisen havupuusta, jota ei ole pintakäsitelty. Ne kannattaa maalata tai käsitellä puunsuoja-aineella omien mielivärien mukaan. Hyvät maalausvinkit löydät esim. osoitteesta: www.tikkurila.fi

Finnpeak salvos

Tässä kuvassa on periaatekuvassa kevythirsimökkien salvos eli nurkkaliitos, joka takaa kestävän rakenteen. Tämä on ns. Finnpeak tuulinurkka eli molemmin puolin on ylimääräinen pykälä tiivistämässä hirsiliitosta. Tämän lisäksi useimpien mallien hirsinurkkiin tulee vakiona mukana tukevat rautaiset kierretangot.

Rakentamisapua verkosta

Asentamiseen tarjoamme mahdollisuuksien mukaan apua lisähintaan. Tai tarvittaessa voimme antaa teille vinkkejä timpureista ja muista rakennusalan osaajista.

Yksi kätevä ja toimiva palvelu on verkossa oleva Mökkikeskus-palvelu, josta voi maakunnittain tai kunnittain hakea apua oman piharakennuksen pystyttämiseen. Palvelussa on mukana ammattilaisia noin 150 kunnan alueella.

Mökkikeskus-palvelun löydät osoitteesta: www.mokkikeskus.fi

Kuljetuksiin liittyvää tietoja ja vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.