Rakennustietoa

Finnpeak-piharakennus on helppo pystyttää

Finnpeak-mallien toimitussisältö on monipuolinen. Toimitamme asiakkaalle aina hyvin kattavan puuosatoimituksen. Kaikki hirret ovat valmiiksi mittaan sahattuja ja työstettyjä.

Säältä suojatussa tuotepaketissa on mukana kaikki hirret, puuosat, ovet ja ikkunat sekä seinäkohtaiset asennusohjeet ja -kuvat. Finnpeak-piharakennukset on helppoa pystyttää. Kaupan mukana tulee ohjeet perustuksen tekemiseen sekä itse rakentamiseen.

Kevythirsimökkien kokoaminen on mukavaa ja siinä näkee työnsä tuloksen nopeasti. Myös elementtivalmisteiset lautarakennukset syntyvät vauhdilla. Finnpeak Hirsituote Oy:n Facebook-sivuilla (www.facebook.com/finnpeak) on kuvasarjoja mökkien ja varastojen rakentamisesta.

Rakennuskuva Tatu nro 3

Rakentaminen sujuu ohjeiden kanssa

Finnpeak-tuotepakettiin kuuluvat kaikki puuosat sekä monet niiden tykötarpeet. Käytännössä teidän itse tarvitsee hankkia perustustarpeet (esim. kevytbetoniharkot / -pilarit / tai betonilaatat) ja vesikatemateriaali (esim. palahuopa / tai pelti / tai bitumikatelevy). Joissakin tuotepaketeissa on mukana myös musta palahuopa sekä ruuvit ja naulat.

HUOM: Finnpeakin rakennustarvike-paketteihin pääsääntöisesti kuuluu myös kaikki lattian lankut ja laudat!

Piharakennusten lupa-asiat kannattaa selvittää ennakkoon oman kunnan rakennusvalvonnasta. Monesti alle kymmenen neliön kokoiset piharakennukset voidaan tehdä kätevästi ns. ilmoitusmenettelyllä. Se on kevennetty versio rakennusluvasta. Jos lupahakemus tarvitaan, Finnpeak lähettää käyttöösi tarvittavat lupakuvat tai tehdasmallien mittapiirrokset.

Piharakennuksen perustus kannattaa tehdä huolella. Oleellista on tehdä suora ja tukeva perustus esimerkiksi kevytbetoniharkoilla. Finnpeak-pihatuotteet on tehty pääasiassa aidosta pohjoisen havupuusta, jota ei ole pintakäsitelty. Ne kannattaa maalata tai käsitellä puunsuoja-aineella omien mielivärien mukaan. Hyvät maalausvinkit löydät esim. osoitteesta: www.tikkurila.fi

Finnpeak salvos

Tässä kuvassa on Finnpeak Classic-sarjan (45 mm) kevythirsimökkien salvos / nurkkaliitos, joka takaa kestävän rakenteen. Tämä on ainutlaatuinen ns. Finnpeak tuulinurkka eli molemmin puolin on ylimääräinen pykälä tiivistämässä hirsiliitosta. Tämän lisäksi Classic-sarjan mökkien hirsinurkkiin tulee vakiona mukana tukevat rautaiset kierretangot.

Rakentamisapua verkosta

Finnpeakin myyjä voi antaa teille vinkkejä timpureista ja muista rakennusalan osaajista. Yksi kätevä ja toimiva palvelu on verkossa oleva Mökkikeskus-palvelu, josta voi maakunnittain tai kunnittain hakea apua oman piharakennuksen pystyttämiseen. Mökkitalkkareiden ja mökkitimpureiden tuntihinnat alkavat noin 45 eurosta (sis. 24 % alv). Palvelussa on mukana ammattilaisia noin 150 kunnan alueella.

Mökkikeskus-palvelun löydät osoitteesta: www.mokkikeskus.fi

Kuljetuksiin liittyvää tietoja ja vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna