Rakennustietoa

Finnpeak-mökki pystyyn ilman sahaa

Finnpeak-mallien toimitussisältö on markkinoiden monipuolisin. Toimitamme kaikki tuotteemme täydellisinä asennussarjoina. Kaikki puutavara on valmiiksi mittaan sahattua.

Säältä suojatussa tuotepaketissa on mukana kaikki puuosat, ovet ja ikkunat sekä seinäkohtaiset asennusohjeet ja -kuvat. Finnpeak-piharakennukset on helppoa pystyttää.

Kevythirsimökkien kokoaminen on mukavaa ja siinä näkee työnsä tuloksen nopeasti. Myös elementtivalmisteiset lautarakennukset syntyvät vauhdilla. Finnpeak Hirsituote Oy:n Facebook-sivuilla (www.facebook.com/finnpeak) on kuvasarjoja mökkien ja varastojen rakentamisesta.

Rakennuskuva Tatu nro 3

Rakentaminen sujuu

Finnpeak-tuotepakettiin kuuluvat kaikki puuosat ja muut tykötarpeet. Käytännössä teidän itse tarvitsee hankkia vain perustustarpeet (esim. kevytbetoniharkot) ja katemateriaali (esim. huopa). Joissakin tuotepaketeissa on mukana myös palahuopa sekä ruuvit ja naulat.

Piharakennusten lupa-asiat kannattaa selvittää ennakkoon oman kunnan rakennusvalvonnasta. Monesti alle kymmenen neliön kokoiset piharakennukset voidaan tehdä kätevästi ns. ilmoitusmenettelyllä. Se on kevennetty versio rakennusluvasta. Jos lupahakemus tarvitaan, Finnpeak lähettää käyttöösi tarvittavat tehdasmallien mittapiirrokset.

Piharakennuksen perustus kannattaa tehdä huolella. Oleellista on tehdä suora ja tukeva perustus esimerkiksi kevytharkoilla. Finnpeak-tuotteet ovat pääasiassa höylättyä pohjoisen havupuuta. Ne kannattaa maalata tai käsitellä puunsuoja-aineella omien mielivärien mukaan.

Finnpeak salvos