Muistilistaa rakentamiseen

Piharakennusten pystyttämiseen liittyy vaiheita, jotka on hyvä hahmottaa. Näin saat valitsemasi rakennukset tontillesi ja pystytettyä haluamallasi aikataululla ilman yllätyksiä. Etenet vaan oikeassa järjestyksessä! Tässä vinkkejä:

  • SELVITÄ LUPA-ASIAT:  Kaupungin tai kunnan rakennusviranomaiseen kannattaa olla ajoissa etukäteen yhteydessä ja selvittää, mitä tontillesi saa rakentaa ja millainen lupa tarvitaan (esim. toimenpideilmoitus vai rakennuslupa). Piharakennukset ovat tyypillisesti kevytrakenteisia, useimmiten ilman vankkaa perustusta vaativia rakennuksia. Kuvaile viranomaiselle mitä ole rakentamassa.
  • VALITSE: Valitse verkkosivuiltamme haluamasi malli. Huomaa, että esim. ruuhkatilanteesta tai sesonkiajankohdasta riippuen tuotannossa voi mennä vähän enemmän aikaa, ota se huomioon.
  • PYYDÄ TARJOUSPYYNTÖ: Annamme sinulle tarjouksen, joka sisältää tuotekuvauksen, toimitusaika-arvion, hinnan ja rahdin. Varastomallit ovat ovat olleet kysyttyjä ja ratkaisevat esimerkiksi varastointitarpeet oivallisesti pihapiirissä.
  • TILAA: Kun olet löytänyt mieleisen rakennuksen, selvittänyt kanssamme toimitussisällön, hinnan, saatavuuden ja rahtikustannuksen, tee päätös ja tilaa ripeästi! Pahin ruuhka toimitusten suuntaa on keväällä ennen kesän lomasesonkia ja erityisesti kesän aikana. Voit välttää ruuhkat tilaamalla loppusyksyn ja talven aikana ajoissa seuraavan vuoden toimituksiin.
  • HUOLEHDI PERUSTUKSISTA JA MUISTA ITSELLESI KUULUVISTA  VALMISTELUISTA: Saat meiltä pohjakuvat ja ohjeita perustuksen laadintaan. Ennakkomaksun maksun jälkeen saat myös rakennuslupapiirustukset ja voit laittaa lupahakemuksen AJOISSA vireille ja käsittelyyn. Saatat tarvita myös rakennuslupa-asioissa ulkopuolista apua, esimerkiksi asemapiirustuksen laadinnassa tai perustuksen suunnittelussa.  Muista että voit valmistella tai aloittaa perustusten tekemisen toimitusta ja lupaa odotellessa. Voit hankkia kattomateriaalin tai sellaiset lisävarusteet valmiiksi, joita et sisällyttänyt niitä toimituspakettiin ja tilaukseen. Kun perustus on ajoissa valmis, itse rakennuksen pystytys tulee vakaalle pohjalle ja ilman riskejä. HUOMAA, että perustuksen voi syksyllä tehdä valmiiksi ennen routaa, pakkasia ja lumen tuloa, seuraavan kauden toimitusta varten. Ruuvipaaluperustus esimerkiksi onnistuu talvellakin.

Pystymme myös osalle tuotteita tarjoamaan pystytyspalvelut maalauksineen. Näin voit säästää omaa aikaasi.

Jotkut tuotemallit voidaan rakentaa ja maalata tehtaalla ihan valmiiksi, näitä kutsumme valmisrakennuksiksi. Rakentaminen tapahtuu tehtaalla. Sen jälkee tapahtuu kuljetus ja kohteessa rakennuksen nosto valmiille perustuksille! Esimerkiksi talven aikana voidaan valmisrakennus tehdä ihan avaimet käteen kuntoon! Huolehdi vaan että perustus on valmiina toimitusta odottamassa! Toimitusaika voidaan sopia keväälle ennen tehtaiden kesän ruuhkaa ja kiireitä. Keväällä on otettava tosin huomioon kelirikkoaika ja teiden yleinen kunto, sillä nosturilla varustetun, raskaan kuorma-auton pitää päästä myös perille.