Kuljetusasiaa

Tutustu kuljetusperiaatteisiin ja usein kysyttyihin kysymyksiin (UKK). Kuljetusten aikataulutuksen suhteen on hyvä olla kärsivällinen, sillä auton ollessa matkallaan voi kuljettajamääräysten mukaiset ajoajat tai keliolosuhteet muuttaa sovittuja aikoja. Toimitamme pääasiassa arkipäivinä, ruuhka-aikaan saattaa tulla poikkeuksia.

Kuljetuspalvelu suoraan tontille suosittu vaihtoehto

Kuljetus sovitaan ennakkoon. Tarjolla on toimitus lähimpään terminaaliin tai toimitus suoraan rakennuspaikalle nosturilla varustetulla kuorma-autolla.

Kuljetusajankohta saadaan sovittua yleisesti päivätasolla tarkkuudella aamupäivä, iltapäivä tai illansuu.

Toimituksissa käytetään nosturilla varustettua  kuorma-autoa, jolla saamme laskettua raskaankin tuotepaketin rakennuspaikalle. Edellytämme paikalle pitkän kuorma-auton kantavaa kunnon tieyhteyttä ja kääntöpaikkaa.

Finnpeakin jakeluauton nosturi voi nostaa ison tuotepaketin noin 4 – 5 metrin päähän auton laidasta.

Et tarvitse siis purkuporukkaa. Nosturilla varustettu kuorma-auto tuo ja nostaa. Kätevää!

Toimituspaketit on päällystetty suojamuovilla, joten säänkestävänä paketti kestää hyvin säilytystä ulkona ennen pystytystä. Toimituspaketissa on mukana aluspuut. Paketin alle on hyvä laittaa lankut tai lisätä muuta aluspuuta, jotta paketti pysyy suorassa eikä koske maata. Ilma pääseekiertämään paketin alta. Jos paketti on pidempään ulkosalla, niin sen päälle on syytä laittaa suojaksi esim. pressu tai lisämuovi.

Jos et itse ole rakennuspaikalla vastaanottamassa rakennuspakettia, niin voit ennakkoon merkitä paikan, mihin toivot sen laskettavan.

Asiakas vastaa siitä, että omalle tontille tai tilatun tuotteen toimituspaikalle on riittävän kestävä ja leveä tieyhteys sekä riittävän kokoinen kääntöpaikka noin 12 metriä pitkälle autolle. Mikäli iso kuorma-auto ei pääse sovittuun osoitteeseen saakka, jätetään tuote asiakkaan osoittamaan toiseen paikkaan. Tällöin tuotteen kuljetuksen loppumatka jää asiakkaan omalle vastuulle ja loppurahdin kustannuksista vastaa asiakas itse.

Rahtikulut puuosatoimitukselle vaihtelevat riippuen kuljetusmatkasta ja tuotepaketin koosta ja painosta. Lossiaika veloitetaan tarvittaessa erikseen. Kysy tarkkaa rahtihintaa sähköpostilla: info(at)finnpeak.fi

Sähköpostilla vaan tilaus Finnpeakille, niin toimitus alkaa: valmistamme rakennuksesi, pakkaamme sinulle oman pihatuote-paketin ja nosturilla varustetun kuorma-auton kuljettaja kaartaa tontille tuomaan sen. Niin helppoa se on, omalle kohdallesi jää vain perustusten tekeminen!

Toimituksissa käytetään nosturilla varustettua kuorma-autoa.

Usein kysytyt kysymykset (UKK):

Miten tilaan Finnpeak -tuotteen?

Voit tilata tuotteen sähköpostilla: info(at)finnpeak.fi tai verkkosivuilta ko. tuotteen kohdalta: ”pyydä lisätietoja” -painikkeesta tai verkkosivujen erillisestä ”tilaa tuote” -painikkeesta. Ole yhteydessä puhelimitse jos kaipaat neuvoa tai haluat tietää rahtihinnan.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Varastotavaralle yleensä noin 1 – 3 viikkoa, valmistettavissa tuotteissa  noin 5 – 6 viikkoa, toimitus tilataan ennnakomaksun maksamisen jälkeen.

Miten maksan tuotteen?

Lähetämme sinulle sähköpostilla laskun. Voit maksaa sen rauhassa kotona tietokoneella tai pankissa, laskun voit tarvittaessa tulostaa paperille. Laskutamme ennakkoon tuotteesta riippuen 15-30 % (samalla tilauksen vahvistus) ja loput maksat vasta sitten kun tuotepaketti on perillä. Lähetämme loppumaksusta oman laskun sähköpostiin. Voimme myös laittaa verkkolaskun, jos toimitat meille verkkolaskutustiedot.

Miten rakennuspaketti tuodaan perille?

Tarjoamme asiakkaan rahtiin nosturilla varustetun kuorma-auton, joka tuo ison paketin tontille. Et siis tarvitse purkuapua. Auto on noin 12 metriä pitkä, joten tontille on oltava kunnon tie ja perillä riittävän tilava kääntöpaikka. Auton nosturi nostaa rakennuspaketin noin 4 – 5 metrin päähän kuorma-auton sivulaidasta. Joissakin pienemmissä tuotteissa jakelu hoidetaan auton takaosasta ns. pumppukärryllä.

Miten otan rakennuspaketin vastaan?

Asiakkaan ei tarvitse välttämättä itse olla paikanpäällä vastaanottamassa rakennuspakettia. Riittää kun on merkinnyt tontille paikan, mihin toivoo että paketti jätetään. Paikan voi merkitä esim. pystyyn jätetyllä tikulla, laudalla tai oksalla. Monesti on hyvä myös laittaa maahan 3 – 4 lankkua, parrua tai muuta aluspuuta, joiden päälle paketin voi nostaa. Aluspuiden avulla paketti pysyy paremmin suorassa, eikä se kosketa kosteaa maata. Vaikka et ole vastaanottamassa toimituspakettia, hyväksymme reklamoinnit hetkellä, kun purat toimituspaketin. Säänkestävää pakettia ei pelkästään sisäällön tarkistamisen vuoksi kannata avata jos pystytys ei tapahtu samoin tein. Jos havaitset kuljetusvaurion, ole yhteydessä heti. Vauriot toimituspaketissa on hyvä valokuvata.

Pitääkö rakennuspaketti suojata sateelta?

Tuotteet on tehtaalla pakattu suojaavaan muovikääröön. Kuljetuksessa muoviin saattaa joskus tulla pieniä reikiä. Jos rakennuspakettia pidetään pidemmän aikaa ulkoa, on se hyvä suojata esim. omalla pressulla tai muovilla.

Miten teen rakennuksen perustuksen?

Yleensä piharakennuksen perustukseen riittää usein se, että laittaa kevytbetoniharkot tai betonilaatat maahan. Myös ruuvipaaluperustus on mahdollinen. Yleensä harkkojen määrä on noin 6 – 9 – 12 tai 16 kpl, riippuen rakennuksen koosta. Perustusten tekoperiaatteista, harkkojen sijoittelusta ja määrästä saat ennakkoon mittakuvan ja ohjeet.

Millainen vesikatemateriaali piharakennukseen tulee?

Suurin osa asiakkaistamme laittaa piharakennuksen katolle palahuovan, päätyräystäspellit ja tippapellit. Sen lisäksi käytetään mm. peltikatetta sekä bitumilevy-katetta. Tiilikatetta emme suoraan suosittele sen painon takia, kattorakenteet saattavat vaatia muutoksia. Jos harkitse tiilikatetta, ota asia esille tilausvaiheessa. Katemateriaalin hankit omatoimisesti itse tai osaan tuotteista toimitamme lisävarusteena mukana mustan palahuopa -tarvikepaketin räystäspelteineen.

Kuinka helppoa on rakennuksen pystytys, tarvitaanko timpuria?

Lähes kaikki piharakennusmallit ovat sellaisia, että kaksi henkilöä  pystyttää ne ilman erityiskoulutusta. Piharakennuksen kokoaa yleensä noin 1 – 3 päivässä vesikattoineen. Pakettien mukana tulee rakennusohjeet ja lähetämme ne myös pyydettäessä ennakkoon sähköpostilla. Pintakäsittelyn kanssa menee myös oma aikansa.

Elementti-rakennukset kootaan pääasiassa ruuvaamalla ja kulmarautojen avulla. Hirsirakennusten seinät kootaan ”kuin Lego-palikat” yhteen päällekkäin ilman ruuveja. Yli 70 mm hirsivahvuuksissa aletaan käyttää hirsieristeitä. ”Korkeamman tason” työvaihe on kattolaudoituksen ja palahuovan kiinnittäminen katolle: siinä tarvitaan tikkaita. Osalle tuotteista on saatavissa pystytyspalvelu tai rakennus toimitetaan tehtaalla valmiiksi koottuna.

Miten rakennuksen pintakäsittely hoidetaan?

Piharakennukset toimitetaan tehtaalta pääsääntöisesti ilman pintakäsittelyä, pois lukien valmisrakennukset. Voit itse maalata ne puunsuoja-aineilla tai ulkomaaleilla omien mielivärien mukaan. Hyvät maalausvinkit löytyy valmistajien verkkosivuilta, tääs esimerkkinä Tikkurila www. tikkurila.fi

  • hirren ulkopintojen pintakäsittely ulkoa täältä
  • hirsirakennuksen käsittely sisäpinnoilta täältä

Tarvitaanko piharakennukseen rakennuslupa?

Piharakennusten lupa-asiat kannattaa selvittää ennakkoon oman kunnan rakennusvalvonnasta. Lähes kaikilla kunnilla on verkkosivuillaan ohjeet siitä, milloin ja millainen lupa tarvitaan. Piharakennusten osalta lupakäytäntö on neljätasoinen: 1) ei tarvita lupaa 2) toimenpide-ilmoitus riittää 3) toimenpide-lupa tai 4) rakennuslupa.

Kunnilla on eri käytäntöjä siitä, minkä kokoisen piharakennuksen voi tehdä ilman lupaa, mikä vaatii toimenpideluvan, ja mikä varsinaisen rakennusluvan. Rakennusten kokorajat liikkuvat esim. 4, 6, 8, 10 tai 15 neliön välillä. Monesti alle 10 tai 15 neliön kokoiset piharakennukset voidaan tehdä kätevästi ns. ilmoitusmenettelyllä. Se on kevennetty versio rakennusluvasta. Jos lupahakemus tarvitaan, Finnpeak lähettää käyttöösi tarvittavat rakennuksen lupakuvat tai tehdasmallien mittapiirrokset sähköpostilla (digi-muoto: pdf). Mikäli kunta vaatii ns. asemapiirroksen eli kartan, missä rakennus on tontilla, niin sen hankinta on asiakkaan omalla vastuulla. Tässä voimme toki auttaa (lisäveloitus laadinnasta)

Tulisijallinen rakennus, esim. pihasauna, jossa käsitellään tulta ja vettä, vaatii lähes aina rakennusluvan. Finnpeak tarjoaa asiakkaille myös ns. mobilesaunaa ja kärrysaunaa, joka ei  ajoneuvon kanssa tarvitse rakennuslupaa.

Kun tilaan Finnpeakin pihavajan, onko siinä lattia mukana?

Lähes kaikissa Finnpeak tuotevalikoiman tuoteissa on lattialankut ja lattialaudat vakiona mukana paketissa. Jos lattiaa ei ole, siitä mainitaan tuoteesittelyssä. Finnpeak -tuotepakettiin kuuluu aina kaikki seinähirret tai seinäelementit, katto- ja lattiapuut, kaikki puuosat sekä ovet ja ikkunat. Kun tilaat Finnpeak -tuotteen, niin tarvitset rautakaupasta perustuskivet (esim. kevytbetoniharkot tai betonilaatat), pintakäsittelymaalit ja vesikatemateriaalin. Osaan tuotteista saat meidän kautta tilattua lisävarusteena, kuten palahuovan ja räystäspellit katolle.

Jos haluan muutoksia vakiomallituotteeseen, niin onnistuuko se?

Elementtirakenteiset rakennukset eivät yleensä ole muunneltavissa, ellei sitten malli tarjoa elementtivalinnan. Esim. vajojen osalta Simppeli-vaja-mallisto on paras muutosten suhteen, koska asiakas voi vapaasti valita eri seinäelementtien välillä. Eli käytännössä saat ikkunan tai oven juuri siihen kohtaan kun haluat.

Kevythirsirakennukset ovat mallikohtaisesti  useimmiten muunneltavissa joustavasti siten, että esim. lisäikkunat, väliseinät, ovet, lisähirsikerrokset  ja muut muutokset ovat mahdollisia. Kokoa voidaan myös pienentää tai kasvattaa. Myös muissa tuotteissa muutokset ovat mahdollisia, kannattaa ainakin kysyä.