Kuljetus + UKK

Kuljetuspalvelu suoraan tontille

Kuljetus sovitaan tarkasti ennakkoon. Toimituksissa käytetään nosturilla varustettua  kuorma-autoa, jolla saamme laskettua raskaankin tuotepaketin rakennuspaikalle. Edellytämme paikalle pitkän kuorma-auton kantavaa kunnon tieyhteyttä ja kääntöpaikkaa.

Et tarvitse siis purkuporukkaa. Nosturilla varustettu kuorma-auto tuo ja nostaa. Kätevää!

Toimituspaketit on päällystetty suojamuovilla, joten säänkestävänä kestää hyvin säilytystä ulkona ennen pystytystä. Toimituspaketissa useimmiten on mukana myös aluspuut. Paketin alle on hyvä laittaa lankut tai lisätä muuta aluspuuta, jotta paketti pysyy suorassa eikä koske maata. Jos paketti on pidempään ulkosalla, niin sen päälle on syytä laittaa suojaksi esim. pressu tai lisämuovi.

Jos et itse ole esim. mökillä tai tontillasi vastaanottamassa rakennuspakettia, niin voit ennakkoon merkitä paikan, mihin toivot sen laskettavan.

Asiakas vastaa siitä, että omalle tontille tai tilatun tuotteen toimituspaikalle on riittävän kestävä ja leveä tieyhteys sekä riittävän kokoinen kääntöpaikka noin 12 metriä pitkälle autolle. Mikäli iso kuorma-auto ei pääse sovittuun osoitteeseen saakka, jätetään tuote asiakkaan osoittamaan toiseen paikkaan. Tällöin tuotteen kuljetuksen loppumatka jää asiakkaan omalle vastuulle ja loppurahdin kustannuksista vastaa asiakas itse.

Rahtikulut vaihtelevat yleensä noin 90 – 600 euron välillä riippuen kuljetusmatkasta ja tuotepaketin koosta. Lossiaika veloitetaan tarvittaessa erikseen. Kysy tarkkaa rahtihintaa sähköpostilla: info(at)finnpeak.fi

Sähköpostilla vaan tilaus Finnpeakille, niin toimitus alkaa: puusepät pakkaavat sinulle oman pihatuote-paketin ja nosturilla varustetun kuorma-auton kuljettaja kaartaa tontille tuomaan sen. Niin helppoa se on, omalle kohdallesi jää vain perustusten tekeminen!

     

Finnpeakin jakeluauton nosturi voi nostaa ison tuotepaketin noin 4 – 5 metrin päähän auton laidasta.

Usein kysytyt kysymykset: UKK:

Miten tilaan Finnpeak -tuotteen?

Voit tilata tuotteen sähköpostilla: info(at)finnpeak.fi tai verkkosivuilta ko. tuotteen kohdalta: ”pyydä lisätietoja” -painikkeesta tai verkkosivujen erillisestä ”tilaa tuote” -painikkeesta.

Kuinka pitkä on toimitusaika?

Varastotavaralle yleensä noin 1 – 3 viikkoa, valmistettavissa tuotteissa  noin 5 – 6 viikkoa.

Miten maksan tuotteen?

Lähetämme sinulle sähköpostilla tulostettavan paperilaskun. Voit maksaa sen rauhassa kotona tietokoneella tai pankissa. Laskutamme ennakkoon tuotteesta riippuen maksimissaan 30 % (samalla tilauksen vahvistus) ja loput maksat vasta sitten kun tuotepaketti on perillä. Lähetämme loppumaksusta oman laskun. Voimme myös laittaa verkkolaskun, jos toimitat meille verkkolaskutustiedot.

Miten rakennuspaketti tuodaan perille?

Tarjoamme asiakkaan rahtiin nosturilla varustetun kuorma-auton, joka tuo ison paketin tontille. Et siis tarvitse purkuapua. Auto on noin 12 metriä pitkä, joten tontille on oltava kunnon tie ja perillä riittävän tilava kääntöpaikka. Auton nosturi nostaa rakennuspaketin noin 4 – 5 metrin päähän kuorma-auton sivulaidasta. Joissakin pienemmissä tuotteissa jakelu hoidetaan auton takaosasta ns. pumppukärryllä.

Miten otan rakennuspaketin vastaan?

Asiakkaan ei tarvitse välttämättä itse olla paikanpäällä vastaanottamassa rakennuspakettia. Riittää kun on merkinnyt tontille paikan, mihin toivoo että paketti jätetään. Kuljettaja usein myös tekstaa tai soittaa ennakkoon asiakkaalle ennen toimitusta. Paikan voi merkitä esim. pystyyn jätetyllä tikulla, laudalla tai oksalla. Monesti on hyvä myös laittaa maahan 3 – 4 lankkua, parrua tai muuta aluspuuta, joiden päälle paketin voi nostaa. Aluspuiden avulla paketti pysyy paremmin suorassa, eikä se kosketa kosteaa maata.

Pitääkö rakennuspaketti suojata sateelta?

Tuotteet on tehtaalla pakattu suojaavaan muovikääröön. Kuljetuksessa muoviin saattaa joskus tulla pieniä reikiä. Jos rakennuspakettia pidetään pidemmän aikaa ulkoa, olisi se hyvä suojata esim. omalla pressulla tai muovilla.

Miten teen rakennuksen perustuksen?

Yleensä piharakennuksen perustukseen riittää usein se, että laittaa kevytbetoniharkot tai betonilaatat maahan. Yleensä harkkojen määrä on noin 6 – 9 – 12 tai 16 kpl, riippuen rakennuksen koosta. Perustusten tekoperiaatteista, harkkojen sijoittelusta ja määrästä saat ennakkoon mittakuvan ja ohjeet.

Millainen vesikatemateriaali piharakennukseen tulee?

Suurin osa eli yli 70 % laittaa piharakennuksen katolle palahuovan, räystäspellit ja tippapellit. Sen lisäksi käytetään mm. peltikatetta sekä bitumilevy-katetta. Tiilikatetta emme suoraan suosittele sen painon takia, kattorakenteet saattavat vaatia muutoksia. Osaan tuotteista toimitamme lisävarusteena mukana mustan palahuopa -tarvikepaketin räystäspelteineen.

Kuinka helppoa on rakennuksen pystytys, tarvitaanko timpuria?

Lähes kaikki piharakennusmallit ovat sellaisia, että kaksi henkilöä  pystyttää ne ilman erityiskoulutusta. Piharakennuksen kokoaa yleensä noin 1 – 3 päivässä. Pakettien mukana tulee rakennusohjeet ja lähetämme ne myös pyydettäessä ennakkoon sähköpostilla.

Elementti-rakennukset kootaan pääasiassa ruuvaamalla ja hirsirakennusten seinät kootaan ”kuin Lego-palikat” yhteen päällekkäin ilman ruuveja. Haastavampi työvaihe on kattolaudoituksen ja palahuovan kiinnittäminen katolle: siinä tarvitaan tikkaita. Osalle tuotteista on saatavissa pystytyspalvelu tai rakennus toimitetaan tehtaalla valmiiksi koottuna.

Miten rakennuksen pintakäsittely hoidetaan?

Piharakennukset toimitetaan tehtaalta pääsääntöisesti ilman pintakäsittelyä. Voitte itse maalata ne puunsuoja-aineilla tai ulkomaaleilla omien mielivärien mukaan. Hyvät maalausvinkit löytyy esim. verkkosivuilta: www. tikkurila.fi

Tarvitaanko piharakennukseen rakennuslupa?

Piharakennusten lupa-asiat kannattaa selvittää ennakkoon oman kunnan rakennusvalvonnasta. Lähes kaikilla kunnilla on verkkosivuillaan ohjeet siitä, milloin lupa tarvitaan. Piharakennusten osalta lupakäytäntö on neljätasoinen: 1) ei tarvita lupaa 2) toimenpide-ilmoitus riittää 3) toimenpide-lupa tai 4) rakennuslupa.

Kunnilla on eri käytäntöjä siitä, minkä kokoisen piharakennuksen voi tehdä ilman lupaa, mikä vaatii toimenpideluvan, ja mikä varsinaisen rakennusluvan. Rakennusten kokorajat liikkuvat esim. 4, 6, 8, 10 tai 15 neliön välillä. Monesti alle 10 tai 15 neliön kokoiset piharakennukset voidaan tehdä kätevästi ns. ilmoitusmenettelyllä. Se on kevennetty versio rakennusluvasta. Jos lupahakemus tarvitaan, Finnpeak lähettää käyttöösi tarvittavat rakennuksen lupakuvat tai tehdasmallien mittapiirrokset sähköpostilla (digi-muoto: pdf). Mikäli kunta vaatii ns. asemapiirroksen eli kartan, missä rakennus on tontilla, niin sen hankinta on asiakkaan omalla vastuulla.

Pihasauna, jossa käsitellään tulta ja vettä, vaatii lähes aina rakennusluvan. Finnpeak tarjoaa asiakkaille myös ns. mobilesaunaa ja kärrysaunaa, joka ei  ajoneuvon kanssa tarvitse rakennuslupaa.

Kun tilaan Finnpeakin pihavajan, onko siinä lattia mukana?

Lähes kaikissa Finnpeakin vajoissa ja mökeissä on lattialankut ja lattialaudat vakiona mukana paketissa. Finnpeak -tuotepakettiin kuuluu aina kaikki seinähirret tai seinäelementit, katto- ja lattiapuut, kaikki puuosat sekä ovet ja ikkunat. Kun tilaat Finnpeak -tuotteen, niin tarvitset rautakaupasta perustuskivet (esim. kevytbetoniharkot tai betonilaatat), pintakäsittelymaalit ja vesikatemateriaalin. Osaan tuotteista saat meidän kautta tilattua myös palahuovan ja räystäspellit katolle.

Jos haluan muutoksia mallituotteeseen, niin onnistuuko se?

Elementtirakenteiset rakennuksen ovat muunneltavissa jos malli tarjoaa elementtivalinnan. Esim. vajojen osalta Simppeli-vaja-mallisto on paras muutosten suhteen, koska asiakas voi vapaasti valita eri seinäelementtien välillä. Eli käytännössä saat ikkunan tai oven juuri siihen kohtaan kun haluat.

Kevythirsirakennukset ovat mallikohtaisesti  muunneltavissa joustavasti, että esim. lisäikkunat, väliseinät, ovet, lisähirsikerrokset  ja muut muutokset ovat mahdollisia. Myös muissa tuotteissa muutokset ovat mahdollisia, kannattaa ainakin kysyä.