Tee unelmistasi totta

Piharakennusten pystyttämiseen liittyy vaiheita, jotka on hyvä hahmottaa, jotta saat   hirsi- tai piharakennukset tontillesi ja pystytettyä haluamallasi aikataululla ja ilman yllätyksiä. Etenet vaan oikeassa järjestyksessä, tässä suosituksemme:

  • SELVITÄ LUPA-ASIAT: Piharakennukset ovat tyypillisesti kevytrakenteisia, useimmiten ilman vankkaa perustusta olevia rakennuksia.  joten kaupungin tai kunnan rakennusviranomaiseen kannattaa olla etukäteen yhteydessä ja selvittää, mitä tontillesi saa rakentaa ja millainen lupa tarvitaan (toimenpideilmoitus tai rakennuslupa).
  • VALITSE: Valitse verkkosivuiltamme haluamasi malli. Hirsivahvuudet 28 – 45 mm ovat nopeita valmistaa ja toimittaa, mutta toki voit kysellä myös paksumpia hirsivaihtoehtoja (58 mm ja ylöspäin). Niissä voi tilanteesta ja ajankohdasta riippuen mennä vähän enemmän aikaa, ota se huomioon.
  • PYYDÄ TARJOUSPYYNTÖ: Selvitämme samalla toimitusaika-arvion ja rahdin kustannuksen. Olemme tälle sivulle koonneet yhteen esimerkiksi tarjoustuotteita. Mallit ovat ovat olleet kysyttyjä ja ratkaisevat esimerkiksi varastointitarpeet oivallisesti pihapiirissä. Muitakin malleja ja tarjouksia löytyy lisää verkkosivuiltamme.
  • TILAA: Kun olet löytänyt mieleisen rakennuksen, selvittänyt kanssamme toimitussisällön, hinnan, saatavuuden ja rahtikustannuksen, tee päätös ja tilaus ripeästi! Pahin ruuhka toimitusten suuntaa on loppukeväällä ennen kesän lomasesonkia ja erityisesti sen aikana. Tilata voit syksyllä ja talven aikana ajoissa kevään toimituksiin, jolloin voit välttää ruuhkat.
  • HUOLEHDI PERUSTUKSISTA JA MUISTA ITSELLESI KUULUVISTA  VALMISTELUISTA: Saat meiltä pohjakuvat ja ohjeita perustuksen laadintaan. Ennakkomaksun maksun jälkeen saat myös rakennuslupakuvat ja lupahakemuksen voi AJOISSA laittaa vireille ja käsittelyyn. Saatat tarvita myös rakennuslupa-asioissa ulkopuolista apua, esimerkiksi asemapiirustuksen laadinnassa tai perustuksen suunnittelussa.  Voit valmistella tai aloittaa perustusten tekemisen toimitusta ja lupaa odotellessa. Voit hankkia kattomateriaalin tai sellaiset lisävarusteet valmiiksi, joita et sisällyttänyt toimituspakettiin ja tilaukseen. Kun perustus on ajoissa valmis, itse rakennuksen pystytys tulee vakaalle pohjalle ja ilman riskejä. HUOMAA, että perustuksen voi syksyllä tehdä valmiiksi ennen routaa, pakkasia ja lumen tuloa seuraavan kauden toimitusta varten.

Pystymme myös osalle tuotteita tarjoamaan pystytyspalvelut maalauksineen. Näin voit säästää omaa aikaasi.

Jotkut tuotemallit voidaan rakentaa ja maalata tehtaalla ihan valmiiksi, näitä kutsumme valmisrakennuksiksi. Rakennuksen valmistettua, pintakäsittelyn jälkeen tehtaalta tapahtuu kuljetus ja kohteessa rakennuksen nosto valmiille perustuksille! Esimerkiksi talven aikana voidaan valmisrakennus tehdä ihan avaimet käteen kuntoon! Huolehdi vaan että perustus on valmiina toimitusta odottamassa! Toimitusaika voidaan sopia keväälle ennen tehtaiden kesän ruuhkaa ja kiireitä. Keväällä on otettava tosin huomioon kelirikkoaika ja teiden kunto, sillä nosturilla varustetun, raskaan kuorma-auton pitää päästä myös perille.